GROEPSLESSEN 55+

Heeft u wel eens klachten van uw bewegingsapparaat?

Heeft u oefentherapie gehad en wilt u de oefeningen wekelijks voortzetten? Vindt u het fijn om uw houding te verbeteren en gezond te bewegen? Wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen? Dan zijn deze trainingen iets voor u!

VOOR WIE?

Voor iedereen die bewust met zijn lichaam wil omgaan, spieren effectiever wil gebruiken, zijn houding wil verbeteren en zich fitter wil gaan voelen is de groepsles ‘Bewust Bewegen 55+’ geschikt. Naast gedoseerde inspanning wordt er ook aandacht besteed aan ontspanning en ademhaling.

De lessen zijn zowel geschikt voor mensen met klachten als voor mensen die preventief willen oefenen. Wilt u na het beëindigen van individuele therapie de oefeningen voortzetten of krijgt u geen vergoeding (meer) van uw zorgverzekeraar, dan is het oefenen in groepsverband onder leiding van een oefentherapeut Mensendieck een aanrader.

Door de kleine groepen is er voldoende ruimte voor individuele aandacht en wordt er rekening gehouden met ieders mogelijkheden. U kunt op uw eigen tempo meedoen en zelf uw grenzen bepalen. Het samen trainen werkt motiverend en biedt een leuke kans om ander mensen te ontmoeten.

Er wordt onder andere aandacht besteed aan:

 • Het onderhouden van de beweeglijkheid en spierkracht
 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
 • Duizeligheidsklachten, onzekerheid, evenwichtsproblemen
 • Ergonomische adviezen ten aanzien van alle dagelijkse houdingen en bewegingen (zitten, opstaan, bukken, tillen, (trap)lopen en huishoudelijke activiteiten)
 • Valpreventie
 • Osteoporose, artrose

WAAR EN WANNEER?

U kunt deelnemen aan groeplessen met maximaal 6 deelnemers in mijn praktijk in Amstelveen. Deze oefengroepen worden gegeven op verschillende dagen en op diverse tijden. Het is mogelijk om na een intake op ieder moment in te stromen en indien u wilt kunt u eerst een proefles volgen.

U heeft tijdens de lessen makkelijk zittende kleding en een handdoek nodig.

Kosten en aanmelding:
De kosten bedragen € 87,50 voor 10 lessen.

U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvende intake en proefles.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met ‘De oefentherapeut’.

GROEPSLES 55+

Ouderen hebben mijn speciale aandacht. Behoud van zelfredzaamheid en daarmee kwaliteit van leven, is voor mij een belangrijke doelstelling. Ouderen of senioren is natuurlijk een ruim en rekbaar begrip. Iedereen van 50+ behoort tot deze doelgroep, maar “Je bent zo jong, of oud, als je je voelt”.

Velen krijgen bij het ouder worden problemen met het bewegingsapparaat. Problemen met heupen, knieën, osteoporose, artrose en evenwichtsproblemen. Evenals diverse neurologische ziekten en problemen met de ademhaling komen veel voor. Klachten met het bewegingsapparaat hebben veel invloed op het dagelijkse functioneren en de zelfredzaamheid.

Misschien bent u, als oudere, geneigd minder te bewegen omdat de totale energie afneemt of vanwege pijnklachten. Door minder te bewegen kunnen de klachten juist toenemen. Zo kunt u in een vicieuze cirkel terecht komen. Als oefentherapeut kan ik u begeleiden om dit te doorbreken.

Helaas zijn veel ouderdomsklachten van chronische aard. Oefentherapie kan helpen de klachten te verlichten. U zult merken dat u zich makkelijker kunt bewegen en u leert met uw klachten om te gaan. Dit draagt bij aan kwaliteit van leven. In de klein groepjes is er veel individuele aandacht.

Er wordt onder andere aandacht besteed aan:

 •  Het onderhouden van de beweeglijkheid
 • Ademhalings- en ontspannings-oefeningen
 • Duizeligheidsklachten, onzekerheid, evenwichtsproblemen
 • Ergonomische adviezen ten aanzien van alle dagelijkse houdingen en bewegingen  (zitten, opstaan, lopen, huishoudelijke activiteiten)
 • Valpreventie
 • Osteoporose, artrose