WAT DOE IK?

Marion van Wagenberg Oefentherapeut Mensendieck

Ik ben werkzaam als oefentherapeut Mensendieck in een kleinschalige praktijk, waar individuele zorg voor de patient centraal staat. Ik heb mij als regulier therapeut gespecialiseerd op verschillende klachten. Als Oefentherapeut Mensendieck ben ik gespecialiseerd in zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten. Ik leer vrouwen om te gaan met de klachten door de juiste houdingen en oefeningen te adviseren voor thuis en op het werk. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website www.bekkentherapie.nl en www.rosttherapy.com.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd slaaptherapeut. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van www.slaapslim.nu.

Een actieve en resultaatgerichte behandeling

Na een intakegesprek en onderzoek krijgt u al enige adviezen gericht op uw hulpvraag. Tijdens de eerste behandeling leert u al oefeningen om direct zelf wat aan de (pijn)klachten te kunnen doen. Oefentherapie richt zich op het gehele lichaam en niet alleen op dat deel van het lichaam waar de klacht zich manifesteert. Daarnaast starten we met het motorisch leerproces, waarbij u bewust wordt gemaakt van uw houding en bewegingsgedrag. In kleine stapjes leert u hoe u deze zelf kunt veranderen zodat er een betere balans ontstaat.

Het uiteindelijke doel is dat het geleerde wordt geïntegreerd in uw dagelijkse bewegingen en dat dit na verloop van tijd automatisch gaat. Hiermee voorkomt u dat de klachten steeds terugkomen. Het resultaat van de behandeling is niet afhankelijk van uw leeftijd. Belangrijker is de motivatie om de oorzaak van uw klachten zelf aan te pakken. Voor mij blijft het iedere keer weer een uitdaging om u daarbij te begeleiden, zodat uw klachten verdwijnen of beheersbaar worden. Gezond Bewegen kunt u leren!

Naast de bovengenoemde unieke aspecten van oefentherapie Mensendieck, zorgt het toenemend inzicht in het belang van bewegen ervoor, dat ik mijn vak nog steeds even boeiend vind en met veel plezier uitoefen.

OEFENTHERAPIE BEWEZEN EFFECTIEF

Met oefentherapie leert u uw klachten herkennen, begrijpen en beïnvloeden. Er wordt aandacht besteed aan uw houding, uw manier van bewegen, belasting/belastbaarheid en ademhaling/ontspanning. Door middel van oefeningen en adviezen leert u uw dagelijkse gewoonten te veranderen en zo een verstoorde balans te herstellen. Door het aanpakken van de oorzaak zullen niet alleen de bestaande klachten verdwijnen, maar leert u tevens toekomstige klachten te voorkomen. Oefentherapie Mensendieck is bewezen effectief!

VERGOEDING

De praktijk ‘De oefentherapeut’ heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

  • U heeft geen verwijsbrief van een arts nodig.
  • De oefentherapeut regelt de declaratie rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.
  • U betaalt geen eigen risico over de behandelingen die vergoed worden uit uw aanvullende polis.

Klik hier voor informatie over de vergoeding.