ZWANGERSCHAP

Zwangerschap cursus Mensendieck

  • 'Marion heeft mij goed van mijn bekkenklachten afgeholpen tijdens de zwangerschapscursus. Mede door haar adviezen ben ik met een rustig gevoel mijn bevalling in gegaan. Nog heel erg bedankt.'
  • 'Ik heb tijdens mijn eerste zwangerschap de cursus gevolgd. Het was een leuke en nuttige voorbereiding op mijn bevalling. Ik heb nog steeds contact met mijn groepje.'
  • 'Je krijgt tijdens de leuke compacte cursus de juiste tools om met vertrouwen je bevalling tegemoet te zien. Marion is deskundig, betrokken en heel enthousiast. Zeker een aanrader.'
  • 'Afwisselende cursus en gelukkig niet al te zweverig. Goede afwisseling tussen theorie en oefenen. Ik was veel beter voorbereid dan bij mijn eerste bevalling. Bedankt Marion!'
  • 'Leuke compacte en vooral praktische cursus met voldoende individuele aandacht. Je krijgt de juiste aanwijzingen en oefeningen, zodat je goed voorbereid bent.'

Wil je je bewust voorbereiden op de bevalling? Ben je op zoek naar een leuke praktische cursus? Wil je met vertrouwen je bevalling tegemoet zien? Kies dan voor een zwangerschap cursus bij ‘De oefentherapeut’.

Al 35 jaar begeleid ik, zelf moeder van drie dochters, met veel plezier zwangere vrouwen. Naast ervaren oefentherapeut Mensendieck ben ik bekkentherapeut volgens methode Rost en verzorg ik regelmatig gastlessen over zwangerschap op de Hoge School van Amsterdam.

WAAROM EEN ZWANGERSCHAP CURSUS?

Gedurende de zwangerschap, de bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in je lichaam. Door middel van oefeningen wordt geleerd hoe je het beste met deze veranderingen kunt omgaan. Tijdens de lessen wordt je bewust van de verschillende aspecten en fasen van de bevalling. Je leert de verschillende weeën herkennen, hoe je ze kunt opvangen en hoe je om kunt gaan met het contrast tussen spanning en ontspanning tijdens de weeën. Ook leer je ervaren hoe je de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aan je zwangerschap kunt aanpassen. Zo blijven belasting en belastbaarheid in evenwicht. In de loop van de cursus ontwikkel je vertrouwen in de kracht van je lichaam, zodat je met toenemend zelfvertrouwen de verschillende fasen van de zwangerschap en de bevalling tegemoet ziet. Het is een compacte en praktische cursus. De cursus is gebaseerd op het  boekDuik in je weeën’ van Carita Salomé. Neem de tijd voor je zwangerschap zodat je uitgerust en goed voorbereid in je weeën kunt duiken!

INHOUD VAN DE ZWANGERSCHAP CURSUS

De reguliere cursus bestaat in totaal uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur; vijf voor de aanstaande moeders, waarvan een les met de partners. De lessen worden in overleg gegeven op zes aaneengesloten maandagavonden van 20:00 – 21:30 uur. De zesde les is een terugkomles overdag voor de moeders met hun baby’s.

We starten iedere les met een stukje theorie waarin onder andere de verschillende fases van de bevalling besproken worden.

Iedere les komen de verschillende spiergroepen aan bod die tijdens de zwangerschap en bevalling worden belast. Ook aan het herstel na de bevalling wordt uitgebreid aandacht besteed. Denk hierbij aan onder andere de bekkenbodem- en buikspieren.

We starten met een warming up en besteden iedere les ook aandacht aan de houding en bewegingen tijdens en na de zwangerschap, zodat bekken- en rugklachten voorkomen worden. Andere specifieke klachten tijdens de zwangerschap komen zo nodig ook aan de orde. Uiteraard ligt het accent van de cursus op het voorbereiden op de bevalling door middel van ontspannings-, ademhalings- en concentratieoefeningen. Je leert de weeën op te vangen en hoe je actief mee kunt helpen bij het persen.

WAT KOST DEZE CURSUS?

De kosten voor deze cursus bedragen € 185,00 (inclusief koffie/thee en cursusmateriaal). Check in je polis of je cursus wordt vergoed. De oefentherapeut heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

EXTRA INFORMATIE

De cursus wordt georganiseerd in mijn praktijk aan de Kruisweer 2 in Amstelveen. De groepsgrootte is minimaal drie en maximaal zes vrouwen en hangt af van de uitgerekende data van de cursisten. Wacht niet te lang met aanmelden in verband met het maximaal aantal plaatsen.

Je kunt bij voorkeur starten met de cursus als je tussen de 20 en 32 weken zwanger bent!

Ook in het nieuwe jaar wordt de therapie vergoed, ook al ben ik niet te vinden in de zorgzoeker. Ik heb een contract met alle zorgverzekeraars.

Ik werk samen met de volgende verloskundigen praktijken:

www.verloskundige-amstelveen.nl (Amstelveen/Buitenveldert)
www.verloskundigenamstelveen.nl (‘Helende Meesters’ en Medisch Centrum Zonnestein)